Teaser Starman voor show 3 van The Tribute

Edit: inmiddels is show 3 uitgezonden. Daarom hebben we intussen de aanvankelijke teaser alsnog in dit bericht opgenomen. Het volledige optreden vind je hier.

Helaas; We hebben besloten de preview video's van de shows niet te delen omdat we het leuker vinden als ons optreden direct in zijn geheel te zien is bij The Tribute. Neemt niet weg dat we wel alvast een klein tipje van de sluier willen oplichten. Dus here goes (spoiler alert;):

In de derde show van The Tribute – Battle of the Bands spelen wij een van David Bowie's mooiste nummers: Life On Mars!

Wisten jullie dat Bowie dit lied min of meer uit rancune heeft geschreven? Dat zit zo:  In 1968 schreef David Bowie een Engelse tekst op het Franstalige nummer "Comme d'Habitude" van Claude François. Deze versie werd nooit officieel uitgebracht maar staat gelukkig wel op youtube:

Je herkent de melodie natuurlijk meteen! Paul Anka schreef ook een Engelse tekst op het lied en dat werd uiteindelijk een monsterhit, gezongen door niemand minder dan Frank Sinatra.. Ietwat verbolgen hierover schreef Bowie toen Life On Mars, dat zich kenmerkt door de min of meer vergelijkbare akkoordenprogressie en melodie. In de credits van het album Hunky Dory schreef Bowie dat dit nummer was "geïnspireerd door Frankie", een heerlijke sneer aan het adres van Sinatra.