sbs6 the tribute seizoen 2023

Commencing countdown engines on

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover! Op zaterdag 7 januari om 20.00 is de eerste aflevering van het tweede seizoen van The Tribute – Battle of the Bands te zien op SBS6… bij deze de eerste officiele promo!

The Tribute – Battle of the Bands is terug! In het tweede seizoen van de muziekcompetitie treden elf tributebands op: bands die proberen om de hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na te spelen. Elke tributeband doet mee met maar één doel: optreden in een uitverkocht Ziggo Dome. Op het affiche van The Tribute – Live in Concert passen echter maar vier namen… Welke tributebands laten hun ultieme muzikale droom in vervulling gaan? The Tribute – Battle of the Bands is vanaf 7 januari 2023 om 20.00 uur te zien op SBS6.

De competitie start met elf bands: The Neil Diamond Project (Neil Diamond), U2two (U2), Diva Turner (Tina Turner), Californicated (The Red Hot Chili Peppers), MJ History (Michael Jackson), Earth Wind and Fires (Earth Wind & Fire), Dubbel D (De Dijk), Born to Follow (Bon Jovi), SKUNK Doe Maar Tributeband (Doe Maar), Bouke and the Elvis Matters Band (Elvis) en St★rman NL – The Dutch David Bowie Tribute (David Bowie). Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. De optredens worden ook dit seizoen weer beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk – drummer van de Golden Earring -, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

De vier finalisten winnen een bijzondere prijs: ze mogen allemaal optreden tijdens The Tribute – Live in Concert in de Ziggo Dome op zaterdagavond 22 april 2023. De grote vraag is: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? Wíe is de beste tributeband?

The Tribute – Battle of the Bands wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is mede mogelijk gemaakt door Priority van Vodafone en Ziggo, Ziggo Dome en Mojo.

Uitzending: vanaf zaterdag 7 januari 2023 wekelijks om 20.00 uur op SBS6 en KIJK.nl.